Nieuws/Entertainment
2350684
Entertainment

Bas Smit doneert aquarium aan Prinses Máxima Centrum

Nicolette van Dam en Bas Smit

Nicolette van Dam en Bas Smit

Eerder deze maand liet Bas Smit, de man van Nicolette van Dam, weten dat hij de opbrengst van zijn t-shirts aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie zou schenken. Woensdagavond maakte hij bekend dat er een enorm aquarium wordt gekocht voor het kinderziekenhuis.

Nicolette van Dam en Bas Smit

Nicolette van Dam en Bas Smit

„Geweldig nieuws...” begint Bas Smit zijn verhaal op Instagram. „Al een tijdje dromen ze in het Prinses Máxima Centrum van een giga aquarium (1300 liter) zodat de strijdertjes fijne afleiding hebben rondom hun behandelingen (chemo, bestraling etc). Met dank aan iedereen die een t-shirt heeft gekocht, kunnen we deze schenken.”

„De kanjers van Cristallo Aquariums gaan er iets waanzinnigs van maken inclusief 2 jaar onderhoud! Het aquarium dat lijkt op die van de foto kost €20.000, dus we mogen trots zijn met elkaar. En dit is pas het begin! We hebben al veel meer geld, maar er zijn nog veel meer dingen nodig in het PMC dus blijf ajb shirts kopen, cadeau doen etc, want we gaan keihard door!”

Rumag besloot bij wijze van grap om Bas een t-shirt te geven met daarop zijn eigen hoofd. „Zijn hoofd kom je dagelijks tegen en shinet boven de meest bizarre en grappige filmpjes”, verklaren de makers van het shirt. De verkoop van de shirts bleek megasuccesvol en de man van Nicolette besloot de opbrengst te doneren aan het goede doel. Hij koos voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie vanwege Jada Doornbos, de dochter van Nicolettes nicht Chantal Bles en haar man Robert Doornbos, die ernstig ziek is. De 2-jarige Jada heeft een grote tumor met uitzaaiingen en werd daarvoor in het ziekenhuis geopereerd.