Nieuws/Entertainment
2350970
Entertainment

Kennedy Center Honor voor Cher en Hamilton

Cher is één van de artiesten die dit jaar de prestigieuze Kennedy Center Honor krijgt. Ook countryzangeres Reba McEntire, componist Philip Glass, jazzmuzikant Wayne Shorter en drie makers van de musical Hamilton worden later dit jaar geëerd.

De prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het John F. Kennedy Center for the Performing Arts, en gaan naar mensen die binnen de uitvoerende kunst een bijdrage hebben geleverd aan de Amerikaanse cultuur. De ceremonie wordt op 1 en 2 december gehouden en later die maand in de VS uitgezonden op televisie.

Vorig jaar was er een en ander te doen om de Honors, omdat traditiegetrouw de president en First Lady gastheer en -vrouw zijn van het gala en de uitreiking vooraf wordt gegaan door een receptie in het Witte Huis. Ontvanger van de eer Norman Lear gaf toen al meteen aan dat hij niet zou komen als Donald Trump aanwezig was, en ook Gloria Estefan toonde weinig enthousiasme haar prijs van de president aan te nemen. Het presidentiële paar besloot daarop niet aanwezig te zijn bij de ceremonie.