Nieuws/Entertainment
2352349
Entertainment

Jane Fonda bevestigt vervolg op 9 to 5

Jane Fonda

Jane Fonda

Jane Fonda, Dolly Parton en Lily Tomlin spelen mee aan een vervolg op 9 to 5, de Amerikaanse komische film uit 1980 waarin drie vrouwelijke werknemers wraak nemen op hun seksistische baas.

Jane Fonda

Jane Fonda

Volgens Jane Fonda is het de bedoeling dat de hoofdrolspeelsters van weleer ook in het vervolg te zien zijn. Dat vertelde ze volgens Deadline op een bijeenkomst van de Television Critics Association (TCA).

Volgens Fonda is het verhaal nog steeds actueel, want de werkplek is voor vrouwen nog steeds een beladen plek. In de jaren tachtig, toen de film een hit was, konden vrouwen aankloppen bij de leiding van het bedrijf om seksuele intimidatie aan de kaak te stellen. „Tegenwoordig wordt een groot deel van het werk uitbesteed, waardoor vrouwen nauwelijks meer weten waar ze hun klachten kunnen indienen”, zei Fonda. „Bovendien worden werknemers bespied via sociale media en e-mail”, waarschuwde ze.

In februari dit jaar werd bekend dat 20th Century Fox werkt aan een reprise. 9 to 5 is ook bekend van het gelijknamige nummer van Dolly Parton. De film diende ook als basis voor een musical in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië waarvoor Parton de teksten en muziek schreef.