Nieuws/Entertainment
2355455
Entertainment

Koningin Elizabeth leeft mee met Grieken

Het Britse Koninklijk Huis staat in navolging van verschillende andere Europese vorstenhuizen stil bij de natuur- en bosbranden in Griekenland. Zowel koningin Elizabeth als prins Charles heeft een verklaring uitgegeven.

„Prins Philip en ik leven intens mee met de bevolking van Griekenland in de nasleep van de verwoestende branden in Attica en in andere gebieden in Griekenland. Onze gedachten en gebeden zijn bij de familie en vrienden van de slachtoffers van deze vreselijke tragedie en aan allen die hun huis hebben verloren”, schrijft Elizabeth, die ook de moed en toewijding van de Griekse hulpdiensten prijst.

Charles, die donderdag precies zestig jaar de titel prins van Wales draagt, heeft woorden van gelijke strekking. Hij en zijn vrouw Camilla zijn „diepbedroefd”, zegt hij. De Britse troonopvolger denkt daarbij terug aan een bezoek dat het tweetal eerder dit jaar bracht aan Griekenland. „We herinneren ons nog goed de vreugde van het bezoek en het ontvangst van het Griekse volk. Wij kunnen verzekeren dat onze gedachten en gebeden bij jullie zijn in deze hartverscheurende tijd”, aldus Charles.