Nieuws/Entertainment
2355976
Entertainment

James Caan en Ellen Burstyn in romkom

Ellen Burstyn

Ellen Burstyn

Hollywoodveteranen Ellen Burstyn (85) en James Caan (78) zijn samen te zien in de romantische komedie Welcome To Pine Grove!. Ze spelen daarin bewoners van een seniorencomplex die voor elkaar vallen.

Ellen Burstyn

Ellen Burstyn

In de film speelt Burstyn een weduwe die haar intrek neemt in de seniorengemeenschap en erachter komt dat het daar net de middelbare school is, met allerlei kliekjes en constant geflirt. Alhoewel ze daar eerst niets mee te maken wil hebben, vindt ze er uiteindelijk vrienden én krijgt ze gevoelens voor een andere nieuwe bewoner, gespeeld door Caan.

Welcome To Pine Grove! is gebaseerd op de ervaringen van de oma van één van de producenten, Harrison Powell. Hij noemt de film in een persverklaring een kruising tussen Mean Girls en Golden Girls.

Oscar

Burstyn en Caan hebben beide een imposante staat van dienst. Burstyn won in 1975 een Oscar voor haar rol in Alice Doesn’t Live Here Anymore en werd nog eens vier keer genomineerd voor een Academy Award, onder meer voor haar werk in The Exorcist en The Last Picture Show.

Ook Caan werd ooit genomineerd voor een Oscar, in 1973 greep hij net naast de prijs voor rol in The Godfather. Hij was ook te zien in onder meer Misery, Elf en tv-serie Las Vegas.