Nieuws/Entertainment
2357440
Entertainment

Rick van Velthuysen naar Radio 2

Rick van Velthuysen gaat aan de slag bij NPO Radio 2. De dj gaat vanaf januari voor PowNed presenteren, maakte de omroep vrijdag bekend. Met het programma RickvanV doet 2 is hij vier dagen per week te horen tussen 02.00 en 04.00 uur in de nacht.

„Het wordt open en eerlijke radio”, vertelt Van Velthuysen over zijn nieuwe programma, dat ’breed toegankelijk’ moet zijn. „Geen gesprekken met meel in de mond, maar gewoon zaken durven benoemen zoals ze zijn. Scherp en natuurlijk met ruimte voor een lach. Daarmee ademt het PowNed. Ik heb er ongelooflijk veel zin in.”

Omroepvoorzitter Dominique Weesie is verheugd met de komst van de dj: „Rick draagt met zijn jarenlange ervaring bij diverse andere zenders een schat aan ervaring mee en heeft in het verleden al laten zien dat hij excelleert in radio maken. Zijn persoonlijkheid en stijl van radio maken passen goed bij de identiteit van onze omroep.”

Rick van Velthuysen werkte het afgelopen jaar voor het onlinestation Traffic Radio. Tussen 2008 en 2016 was de 56-jarige dj te horen op Radio Veronica, waar hij het ochtendprogramma Rick in de Morgen maakte. De show won in 2014 de Gouden Radioring. Eerder werkte Van Velthuysen voor Radio 538, de AVRO en de KRO. Ook was hij al eens actief bij PowNed als voice-over voor het NPO3-televisieprogramma De Week van PowNed.