Nieuws/Entertainment
2359379
Entertainment

CBS-baas verdacht van seksueel wangedrag

In de Amerikaanse film- en televisiewereld wordt weer een kopstuk verdacht van seksueel wangedrag. Het gaat om Leslie Moonves, de topman van televisienetwerk CBS.

De 68-jarige Moonves geldt als een van de machtigste mannen in Hollywood. Volgens Amerikaanse media zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan ongewenst zoenen en aanrakingen. De incidenten waarop de aantijgingen betrekking hebben zouden jaren teruggaan.

Nadat het nieuws uitlekte ging de beurskoers van CBS in New York tot zo’n 7 procent onderuit. CBS heeft al laten weten de zaak serieus te nemen en te onderzoeken

Moonves is de zoveelste in de film- en tv-wereld die beschuldigd wordt van seksuele intimidatie. Het begon allemaal in oktober vorig jaar met enorme schandalen rond de gevallen filmproducent Harvey Weinstein. Onder de hashtag MeToo kwamen daarna veel meer verhalen over seksueel misbruik in de industrie naar buiten. Ook in het bedrijfsleven hebben grote namen het veld moeten ruimen na beschuldigingen van wangedrag of relaties op de werkvloer.