2359977
Entertainment

Film Mowgli komt niet in bioscoop

Andy Serkis

Andy Serkis

De film Mowgli van Andy Serkis komt niet uit in de bioscoop. In plaats daarvan krijgt het een release op Netflix, meldt The Hollywood Reporter.

Andy Serkis

Andy Serkis

Warner Bros. wilde de film eigenlijk in oktober uitgeven maar komt daar nu op terug. Mowgli moet nu ergens in 2019 op Netflix verschijnen. Het ontwikkelen van Mowgli gaat al terug naar 2012. Twee jaar later stapte Serkis aan boord, rond dezelfde tijd dat bekend werd dat Disney ook een live-action remake maakte van de animatieklassieker uit 1967. Warner Bros. ging de competitie niet aan en schoof het project nog tweemaal op.

De remake van Disney, van de hand van Jon Favreau, werd in 2016 een hit in de bioscopen. De film bracht wereldwijd 966 miljoen dollar op en won een Oscar voor visuele effecten. Door Mowgli naar Netflix te schuiven, voorkomt Warner in ieder geval dat de twee films straks qua inkomsten worden vergeleken.

Met Mowgli maakt Serkis zijn regiedebuut. Hij speelt ook de rol van Baloo. Benedict Cumberbatch (Shere Khan), Cate Blanchett (Kaa) en Christian Bale (Bagheera) zijn ook aan het project verbonden.