Nieuws/Entertainment
2361002
Entertainment

Peter Dinklage speelt Repelsteeltje

Peter Dinklage

Peter Dinklage

De Amerikaanse acteur Peter Dinklage speelt de hoofdrol in de verfilming van het sprookje Repelsteeltje van Sony. Dit meldt Variety.

Peter Dinklage

Peter Dinklage

Dinklage, die vooral bekend is door zijn rol van Tyrion Lannister in de HBO-serie Game of Thrones, is ook als producent bij de film betrokken. Patrick Ness gaat het scenario schrijven. Ness is bekend van de boekenreeks De Chaos Trilogie. Zijn fantasyboek A Monster Calls werd in 2016 verfilmd.

De film Repelsteeltje (Engelse titel: Rumpelstiltskin) is gebaseerd op het beroemde sprookje van de gebroeders Grimm, dat gaat over een molenaarsdochter die voor een koning goud moet spinnen uit stro en daarbij de hulp inroept van de dwerg Repelsteeltje. Als ze met de koning trouwt, komt Repelsteeltje hun kind opeisen.

Peter Dinklage won twee Emmy’s en een Golden Globe voor zijn rol in Game of Thrones. Het laatste seizoen van de serie is volgend jaar te zien. Dinklage speelt ook een rol in de sciencefictionfilm I Think We’re Alone Now van regisseur Reed Morano. Die draait vanaf 14 september in de Amerikaanse bioscopen.