Nieuws/Entertainment
2361064
Entertainment

Monaco beleeft 70ste Rode Kruis Gala

Prinses Charlène en Prins Albert II

Prinses Charlène en Prins Albert II

Monaco zindert zaterdag nog na van het belangrijkste society evenement aan het begin van de zomer, het Rode Kruis Gala. Dat werd vrijdagavond in de, naar een idee van Jean-Michel Othoniel, prachtig versierde Salle des Etoiles van Sporting Monte-Carlo voor de zeventigste keer gehouden.

Prinses Charlène en Prins Albert II

Prinses Charlène en Prins Albert II

Prins Albert II, voorzitter van het Monegaskische Rode Kruis, en prinses Charlène openden na het diner traditiegetrouw het bal.

Het Gala werd in 1948 ingesteld door Alberts vader prins Rainier, kort nadat vorst Louis II het Monegaskische Rode Kruis had opgericht. In de loop der jaren werd het liefdadigheidsfeest steeds prestigieuzer, met optredens van wereldberoemde sterren als Josephine Baker, Frank Sinatra, Nina Simone en Maurice Chevalier. In 1958 nam prinses Grace het voorzitterschap over van haar man en waren Ella Fitzgerald, Shirley Bassey, Sammy Davis en Gilbert Becaud onder de sterren die optraden.

Na het verongelukken van prinses Grace in 1982 nam zoon prins Albert het stokje over. Ook hij wist een indrukwekkende lijst van entertainers te strikken voor het gala, onder wie Lionel Ritchie, Elton John en Liza Minnelli. Dat zorgde ervoor dat het Gala tot de topevenementen van het prinsdom bleef behoren, een feest waarbij iedereen graag gezien wordt. Dit jaar was er een optreden van de Britse soul-legende Seal.