Nieuws/Entertainment
2361209
Entertainment

Dit zijn de meest bizarre adviezen van Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow lanceerde in 2008 de website Goop, omdat ze graag haar eigen vragen over onder meer gezondheid, welness en voeding wilde beantwoorden. Bij gebrek aan een betrouwbare bron, besloot Paltrow er zelf een te creëren. Opmerkelijk genoeg is onlangs gebleken dat haar eigen adviezen ook nooit gecontroleerd worden en een groot deel zelfs gevaarlijk blijkt te zijn. De samenwerking tussen haar uitgever en Goop is al stopgezet waardoor het magazine niet meer te koop is, maar op haar website gaat ze vrolijk door. Daarom nu een top 7 meest bizarre tips van Gwyneth Paltrow.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

1. Krijg een mooie huid door bijensteken

Ja, je leest het goed. Paltrow adviseert mensen om je je te grazen laten nemen door boze bijen om zo een geweldige huid te krijgen. Door de steken zouden een rode huid en littekens als sneeuw voor de zon verdwijnen. Wetenschappers en doktoren zeggen juist dat de ’bijentherapie’ levensgevaarlijk is, zeker als je de behandeling een aantal keer herhaalt. En inderdaad, een 55-jarige vrouw kwam om het leven doordat ze zich twee jaar lang maandelijks liet behandelen door de bijen. Ze verloor uiteindelijk haar bewustzijn en overleed enkele weken later.

2. Rauwe geitenmelk

De actrice besloot bij wijze van experiment acht dagen lang rauwe geitenmelk met wat kruiden te drinken om zo van parasieten in haar lichaam af te komen. Omdat parasieten van melkeiwitten houden, komen ze volgens haar allemaal uit je darmwand als je verder niets anders eet of drinkt. De kruiden zouden vervolgens de parasieten doden. Er is echter geen enkele wetenschapper die deze theorie onderschrijft. Sterker nog: ook hier luidt het advies dat je lichaam prima in staat is om schadelijke parasieten uit te schakelen. Om nog maar niet te spreken van het gebrek aan voedingsstoffen en calorieën bij een dieet dat bestaat uit alleen geitenmelk...

3. Gebruik een 24-karaat dildo

Voor iedereen die ontevreden is over zijn of haar seksleven, heeft Gwyneth een gouden tip. Letterlijk. Ze adviseert een dildo te kopen van 24-karaat goud om alle seksproblemen te verhelpen. Los van het gegeven dat het maar de vraag is of een dildo van goud je seksleven meer verrijkt dan een ander speeltje, maakt het je vooral financieel een stuk armer: om de gelukkig eigenaar van een gouden dildo te worden, betaal je maar liefst 15.000 euro. Of dat nou zo’n positief effect op je seksleven zal hebben...

4. Vaginaal stomen

Hoewel de vagina perfect in staat is om zichzelf te reinigen, zijn er tal van producten op de markt om de boel zogenaamd nóg frisser te maken. Niets is minder waar, want juist door al die middeltjes verstoor je de balans en kunnen er serieuze problemen ontstaan. Toch zweert Paltrow erbij om je vagina zo nu en dan te stomen door op een ’minitroon te gaan zitten met infraroodstraling en een speciale stoom om zo je baarmoeder te reinigen’. Ze beweert bovendien dat er door deze manier van stomen energie vrij komt in je lichaam. Iedere arts daarentegen zal zeggen dat een washandje en water voldoende zijn om je privédelen fris en fruitig te houden.

5. Yoni eieren

Wees gerust! Je hoeft tóch geen tweede hypotheek te nemen om in je seksleven te kunnen investeren. De blondine heeft namelijk nog een tip voor wilde nachten: gebruik een yoni-ei! Een watte? Een yoni-ei is een steen van jade die je vaginaal moet inbrengen om zo je bekkenbodemspieren te trainen. Het zou er bovendien voor kunnen zorgen dat je orgasmes intenser worden. Als het aan Gwyneth ligt, zou iedere vrouw zo’n ei moeten proberen. In principe is er weinig mis met dit advies, maar het is wel belangrijk te weten dat er een duidelijke handleiding bij zo’n ei hoort om schadelijke effecten te voorkomen. Maar daar rept Gwyneth met geen woord over.

6. Gooi die bh weg!

Er is natuurlijk helemaal niets mee mis om je dames los in de kooi te dragen. Maar als je het doet omdat Gwyneth Paltrow dat zegt, kun je gerust je bh weer aantrekken. Het verhaal dat het dragen van een strakke bh borstkanker zou veroorzaken, is simpelweg niet waar en al meerdere malen ontkracht. Dat de actrice het broodje aap-verhaal nu weer oprakelt, maakt het niet ineens een waarheid. Controleer je borsten met regelmaat, ga bij twijfel naar een arts en geniet vooral van je prachtige lingerie!

7. Een koffiespoeling voor je darmen

Kijk dat is eenvoudig en goedkoop, een lekker kopje koffie. Helaas, was het maar zo simpel. Om je lichaam te ontdoen van gifstoffen, adviseert Paltrow een apparaat dat eruit ziet als een luxe parfumflesje, maar wat - zonder in detail te treden - op geheel andere wijze gebruikt moet worden... Wie echter weet hoe Google werkt, komt al snel op wetenschappelijke stukken die de zogenaamde heilzame werking van darmspoelingen tegenspreekt. Sterker nog, ze gooien je darmflora overhoop en kunnen zelfs je dikke darm laten perforeren. Spoelen met koffie geeft bovendien nog eens het risco op brandwonden. Net als voor het vaginale stomen, geldt ook hier: laat je lichaam het werk doen!