Nieuws/Entertainment

Meghan moet zich ook aan bedtijd-regel houden

Meghan

Meghan

Hollandse Hoogte

Dat Meghan Markle zich aan veel regels moet houden binnen het koninklijk huis, is imiddels wel bekend. Maar zo af en toe wordt een nieuwe etiquette openbaar, schrijft Daily Mail. Dit keer gaat het om haar bedtijd.

Meghan

Meghan

Hollandse Hoogte

Volgens Sir William Heseltine, een voormalig privésecretaris van koningin Elizabeth, mag Meghan niet naar haar slaapkamer vóórdat de koningin zelf haar bedje heeft opgezocht. Dat zou bijvoorbeeld van toepassing zijn tijdens haar logeerpartij bij de koningin op Sandringham tijdens de afgelopen kerstperiode. Het zou van erg slechte manieren getuigen om dat toch te doen.

Vooral prinses Diana zou deze regel verafschuwd en zelfs wel eens overtreden hebben. „De lange avonden zorgden voor spanning. Dan zat men een uur of langer in de zitkamer. Iedereen probeerde het gesprek gaande te houden en niemand durfde alvast naar bed te gaan voor koningin Elizabeth opstond.” Soms duurde het zo lang, dat Diana dat volgens Heseltine toch wel eens deed, al werd ze er raar om aangekeken.

Gelukkig voor Meghan hoeft zij niet meer al te vaak bij de koningin te verblijven, nu ze hun eigen huisjes hebben, Nottingham Cottage in Kensington Palace, York Cottage op Sandringham en Adelaide Cottage in Windsor Castle.