Nieuws/Entertainment
2362538
Entertainment

De 10 grootste radiotransfers van het seizoen

Mattie Valk en Marieke Elsinga

Mattie Valk en Marieke Elsinga

De kans is groot dat terugkerende vakantiegangers moeten draaien aan de knoppen van radio om af te kunnen stemmen op hun favoriete radio-dj. Het aantal radiotransfers is dit jaar opvallend groot. Een overzicht, te beginnen met de ochtendjocks.

Mattie Valk en Marieke Elsinga

Mattie Valk en Marieke Elsinga

Gerard Ekdom

Gerard Ekdom stapt over van NPO Radio 2 naar de commerciële zender Radio 10, waar hij per september een nieuwe ochtendshow presenteert. Ekdom komt op de plaats van Lex Gaarthuis. Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte namen begin juli alvast de NPO Radio 2-ochtendshow over van Ekdom. De ochtendshow heet sindsdien Roodbeen start op.

Domien Verschuuren

3FM-dj Domien Verschuuren zet zijn carrière voort bij Qmusic. Hij neemt daar de middagshow voor zijn rekening. Wanneer Verschuuren precies begint, is nog niet bekend. Domien was twaalf jaar lang op 3FM te horen. Eind 2016 nam hij de ochtendshow over van Giel Beelen. De afgelopen vier jaar zat hij tijdens Serious Request in het Glazen Huis.

Sander Hoogendoorn

Sander Hoogendoorn neemt vanaf 3 september de ochtendshow op 3FM over van Domien Verschuuren. Het radiotalent komt uit de eigen gelederen van de radiozender waar hij sinds 2011 werkt. Sinds november 2016 was hij iedere maandag- tot en met donderdagavond te horen op 3FM. Frank van der Lende krijgt de avonduren.

Marieke Elsinga

Qmusic koppelt in de nieuwe ochtendshow Mattie Valk aan Marieke Elsinga. Marieke is geen onbekende van Qmusic. Ze startte in 2013 haar radiocarrière bij de zender. In 2016 maakte ze de overstap naar televisie en ging ze aan de slag voor RTL, eerst als sidekick bij RTL Late Night en daarna als verslaggever van RTL Boulevard. De nieuwe ochtendshow heet Mattie + Marieke.

Sander de Heer

Sander de Heer keert terug op de radio. Hij gaat de nieuwe ochtendshow van Sublime presenteren. Zijn programma Sublime Sunrise is vanaf 20 augustus iedere werkdag tussen 7.00 en 9.00 uur te horen. Daarin staat muziek met veel funk, soul en jazz centraal. Sander de Heer presenteerde jarenlang de ochtendshow op NPO Radio 2, tot de komst van Gerard Ekdom.

Lex Gaarthuis

Tien jaar lang presenteerde Lex Gaarthuis ochtendshows, maar vanaf maandag 3 september heeft Gaarthuis zijn eigen latenightshow tussen 21.00 en 0.00 uur op Radio 10. Het nieuwe programma heet Laat met Lex, waarin hij met de luisteraars terugblikt op de dag. Met enige regelmaat nemen Bekende Nederlanders de avondshow over.

Bert Haandrikman

Bert Haandrikman maakt de overstap van KRO-NCRV op NPO Radio 2 naar Omroep MAX op Radio 5. Haandrikman heeft een contract getekend bij Omroep MAX en verzorgt na de zomer van maandag tot en met donderdag de Radio 5-middagshow. Tineke de Nooij (77) gaat het wat rustiger aandoen, maar blijft op vrijdagmiddag te horen en krijgt na de zomer ook de zaterdagmiddag erbij.

Jeroen Nieuwenhuize

Jeroen Nieuwenhuize heeft sinds juli zijn eigen dagelijkse radioshow op Radio 10. De dj is afkomstig van Radio 538, waar hij twintig jaar elke vrijdag de Top 40 presenteerde. Bij Radio 10 is Van Nieuwenhuize iedere werkdag te horen tussen 10.00 en 13.00 uur.

Barry Paf

Barry Paf is deze week ingelijfd door 100% NL. Paf gaat de middagshow van 16.00 tot 19.00 presenteren voor de zender waar hij tot nu toe inviel. Barry Paf, die vooral bekend werd als dj bij Radio 538, maakt hiermee na twee jaar zijn comeback op de landelijke radio. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe middagshow op 100% NL begint.

Rick van Velthuysen

Rick van Velthuysen gaat vanaf januari aan de slag bij NPO Radio 2. In de nachtelijke uren maakt hij onder de vlag van PowNed het programma RickvanV doet 2. Dat doet hij viermaal per week van 02.00 en 04.00 uur in de nacht. De 56-jarige dj was tot 2016 te horen bij Radio Veronica. Zijn show Rick in de Morgen won in 2014 de Gouden RadioRing. Eerder werkte hij voor Radio 538.