Nieuws/Entertainment

Zanger pas morgen voor rechter-commissaris

Mick Harren nog minstens een nacht in de cel

Mick Harren

Mick Harren

Hollandse Hoogte

Mick Harren zal nog minstens nog een nacht moeten doorbrengen in een politiecel. De volkszanger, die vrijdagavond werd opgepakt nadat hij zijn voormalige stiefzoon met een pistool had bedreigd, zal morgen (dinsdag) worden voorgeleid.

Mick Harren

Mick Harren

Hollandse Hoogte

Dat bevestigt een woordvoerder van de politie aan De Telegraaf.

De rechter-commissaris zal morgen beslissen of Harren, die wordt verdacht van verboden wapenbezit, nog maximaal veertien dagen langer in bewaring wordt gesteld. De zanger is vrijdagavond in zijn woonplaats Purmerend ingerekend, omdat hij zijn voormalige stiefzoon met een vuurwapen heeft bedreigd.

Volgens getuigen zou Harren in een horecagelegenheid een pistool tegen het hoofd van de 24-jarige Joey – de zoon van zijn ex-vrouw Pascale – hebben gezet, als gevolg van een uit de hand gelopen discussie. Zijn voormalige stiefzoon had hem gevraagd zijn moeder voortaan met rust te laten, waarna bij Mick de stoppen doorsloegen.

Rare, anonieme telefoontjes

Nadat deze krant met het nieuws over Micks aanhouding kwam, wilde diens zoon – Bowy Harren – zíjn kant van het verhaal vertellen. Volgens Bowy knapte er iets op het moment dat Joey hem dit weekend voor de zoveelste keer opzocht, samen met een boomlange kerel. „Ze gooiden een barkruk naar hem toe. Uit angst heeft hij toen de neprevolver uit zijn jaszak gehaald. Daarop rende Joey keihard naar het politiebureau. Mijn vader is erachteraan gegaan om zichzelf aan te geven. Hij wordt al jaren bedreigd door zijn stiefzoon en mogelijk heeft ook de nieuwe vriend van Pascale er wat mee te maken.”

Volgens de 24-jarige Bowy vallen in politiedossiers honderden aangiftes terug te vinden. „Ik ben erbij geweest dat mijn vader rare, anonieme telefoontjes kreeg in de auto. Maar volgens de politie is dat niet te traceren. Joey heeft zelfs een keer bij mijn vader voor de deur gestaan met een revolver. Maar omdat er geen camerabeelden van zijn, kunnen we het niet bewijzen.”