Nieuws/Entertainment
2366210
Entertainment

Speciale aandacht Callas op Grachtenfestival

Maria Callas

Maria Callas

De legendarische operazangeres Maria Callas krijgt speciale aandacht tijdens het jaarlijkse Grachtenfestival volgende maand in Amsterdam. Op zaterdag 18 augustus draait een Nederlandse voorpremière van de nieuwe documentaire Maria By Callas, met onbekende video’s en foto’s in De Filmhallen.

Maria Callas

Maria Callas

De documentaire, die afgelopen jaar werd gemaakt, omvat persoonlijke super 8-films, eigen liveopnames, intieme brieven en zeldzame archiefbeelden waarin Maria Callas voor het eerst in kleur achter de schermen te zien is. Behalve de sopraan zelf komen ook Aristoteles Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint Laurent, John F. Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly en Liz Taylor voorbij.

Daarna volgt een discussie over wat de fameuze diva heeft betekend en waarom zij na ruim veertig jaar na haar dood nog steeds een icoon is.

Het Grachtenfestival duurt dit jaar van 10 tot en met 19 augustus. Vorig jaar kwamen er zo’n 56.000 bezoekers uit binnen- en buitenland af op de vele concerten.

Hologramconcert

De docu komt in september ook uit in in de bioscoop. Callas is bovendien op maandag 26 november in Carré te zien en te horen als hologram. Ultramoderne digitale technologie en laserprojectie maken dat het bijna een echt optreden lijkt. Callas was in levende lijve maar twee keer in Amsterdam, in 1959 en 1973.

Er zijn nog een paar honderd kaarten van de in totaal 1800 beschikbare te koop voor het hologramconcert. De duurste vlogen meteen weg na het bekend worden van het evenement, dit voorjaar.