Nieuws/Entertainment
2367282
Entertainment

Musicalcast Mama Mia! eindelijk begonnen

Mama Mia

Mama Mia

Na maanden van wachten en voorbereiden, kunnen de acteurs van de nieuwe musical Mamma Mia! eindelijk echt aan de slag. Maandag kwam de cast voor het eerst bij elkaar voor de repetities. Daar keken de meesten behoorlijk naar uit.

Mama Mia

Mama Mia

„Eindelijk, het werd echt tijd”, lacht Emiel de Jong. „In januari begonnen de audities en sinds maart weten we dat we meedoen. We hadden het script al gekregen, hebben de kleding gepast. Het zijn allemaal van die kleine speldenprikjes. Nu is het dan zover dat we echt gaan oefenen met het materiaal. Ik heb er onwijs veel zin in.”

De musical Mamma Mia!, geproduceerd door Albert Verlinde, is gebaseerd op de nummers van de legendarische Zweedse groep ABBA. Het verhaalt over de 21-jarige Sophie die voorafgaand aan haar huwelijk probeert te achterhalen wie van de drie ex-minnaars van haar moeder Donna’s vader is.

Voor de audities meldden zich honderden mensen aan. Allemaal streden ze voor een plek in de feelgoodmusical. „Ik wilde het zo graag, dat ik het nog steeds heel onwerkelijk vind dat ik Donna mag gaan spelen”, vertelt Antje Monteiro. „Het is voor mij nu het perfecte moment. Als Mamma Mia over tien of twintig jaar weer terugkomt, ben ik er te oud voor. Daarom moest ik dit gewoon doen.”

Extra blij

Ook Zjon Smaal had zijn zinnen volledig gezet op een rol in Mamma Mia! „Daardoor ging ik met zoveel spanning de auditie in, dat het voor mijn gevoel niet zo goed ging. Ik moest hard werken om het goed gezongen te krijgen dus ik ben extra blij dat ik gekozen ben.”

De gehele cast bestaat uit 34 acteurs en actrices. Zjon Smaal speelt Harrie, hoofd marketing van de ING Bank en één van de mogelijke vaders van Sophie. „Een ingetogen, aftastend type”, omschrijft Zjon zijn personage. „Iemand die best ver van mij af staat. Ik denk dat ik zelf wat brutaler in het leven sta. Maar daardoor heel interessant om te spelen.”

Jolijn Henneman herkent zichzelf juist wel erg in haar personage Sophie die, door alles wat ze meemaakt in de voorstelling, „een beetje opgroeit.” Ze is een meisje dat gaat voor haar doel en grappig en vriendelijk is. „Een beetje je beste vriendin. Ze staat dicht bij me en daardoor kan ik er veel van mezelf in leggen. En ik ben gelukkig redelijk vrij om met de rol te doen wat ik wil.”

De repetities voor de musical Mamma Mia! gaan de rest van de zomer door. De voorstelling is vanaf 6 september te zien in het Beatrix Theater in Utrecht en gaat op 23 september officieel in première. De hoofdrollen worden behalve door Antje, Jolijn, Emiel en Zjon ingevuld door onder anderen Dieter Troubleyn, Hilke Bierman, Sophia Wezer en Soy Kroon.