2368223
Entertainment

Bas Smit wil klimrek aanschaffen met shirtjes

De T-shirtactie van Bas Smit en RUMAG loopt als een speer. In totaal is er al ruim 60.000 euro opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. De vastgoedhandelaar en man van Nicolette van Dam heeft nog één doel voordat de actie stopt.

In eerste instantie werd de actie opgezet voor een langgewenst aquarium in het Prinses Máxima Centrum. Inmiddels komen er ook nieuw speelgoed en nieuwe leesboeken voor alle afdelingen. Daar ging ongeveer de helft van het tot nu toe opgehaalde bedrag aan op.

„Maar we willen ook graag The Hill in de binnentuin van @prinsesmaximacentrum laten plaatsen”, zegt Bas maandag op Instagram. „Dat is een flinke heuvel waar ouders en kinderen kunnen klimmen, glijden etc. Super cool en leuke afleiding voor hele gezin, maar kost €56k. Dus moeten nog paar duizend shirts verkopen. Dat gaat lukken en dan stoppen we.”

De T-shirts, met daarop het hoofd van Bas, zijn vooral onder jongeren een grote hit. Ook BN’ers lopen er inmiddels graag in rond. Onder meer Lil’ Kleine, Fred van Leer en Jandino Asporaat werden er al in gezien.