Nieuws/Entertainment
237290492
Entertainment

Huisvriendin Caroline zegt zelf: ’Ik heb een burn-out’

Caroline (derde van links), omringd door Martien, Erica, Maxime en Claire.

Caroline (derde van links), omringd door Martien, Erica, Maxime en Claire.

Grote afwezige, naast kleindochter Claire, aan de zijde van de familie Meiland op het Gouden Televizier-Ring Gala was Caroline. De huisvriendin van Martien en zijn gezin was wekenlang te zien in de realityshow op SBS6, maar moest met een burn-out het chateau verlaten. Of was er toch iets anders aan de hand?

Caroline (derde van links), omringd door Martien, Erica, Maxime en Claire.

Caroline (derde van links), omringd door Martien, Erica, Maxime en Claire.

Caroline van Eden wordt op sociale media na het binnenslepen van de Gouden Televizier-Ring, woensdagavond, overspoeld met felicitaties. Ook wensen fans van Chateau Meiland haar beterschap en hoopt men dat ze er weer snel bovenop is. Maar dan doet de vriendin van de familie een opvallende uitspraak.

Wanneer een van haar volgers schrijft: „Super hoor, Caroline. Gefeliciteerd en snel beter worden”, antwoordt ze: „Ik heb geen burn-out hoor! Dat hebben de media zó groot gemaakt! Goed uitrusten en deze veertien dagen vakantie hebben mij weer aardig op de kaart gezet.”

In gesprek met een verslaggever van Privé vertelt Caroline van Eeden vertelt dat ze een burn-out heeft.

In gesprek met een verslaggever van Privé vertelt Caroline van Eeden vertelt dat ze een burn-out heeft.

Kapot

Eerder deze maand was in deze krant te lezen dat Caroline Frankrijk had verlaten, omdat zij kampte met een burn-out. Ze bracht hele dagen door in de strijkkamer van het kasteel en dat kon niet de dagbesteding zijn die zij voor ogen had toen zij aan het avontuur begon. Het leven op het kasteel en het harde werken viel haar dus allesbehalve mee.

Daar bovenop liet ook haar gezondheid weleens te wensen over en kreeg Caroline heimwee naar Nederland. Het deed haar begin september besluiten de koffers te pakken en in allerijl terug te keren naar eigen land. „Ik ben kapot. Dagelijks van acht uur ’s morgens tot twaalf uur ’s nachts werken valt me gewoon zwaar. Ondanks dat ik de afgelopen maanden in dit gezin heb mogen meedraaien, is het ook weer fijn om naar mijn eigen gezin terug te keren”, zei ze toen.

Weer terug

SBS6 liet destijds in een reactie weten: „Caroline is nog teruggekeerd naar Frankrijk om haar spullen te pakken en afscheid te nemen van de familie en het kasteel.”

Caroline plaatste op 26 september een foto op Instagram, waarop ze te zien is met een vriendin, een een glas witte wijn, in een Amsterdams bruin café. „Zo gezellig. Weer terug in Amsterdam. Wijnen!” Ook zegt ze in eigen land, en dus niet meer in Frankrijk, een nieuwe start te gaan maken.

Professionele hulp

Vrijwel direct daarna zoekt Privé contact met haar, maar dan lijkt de hosannastemming al snel te zijn omgeslagen. Caroline stelt geen contact met de media te willen en heeft daar naar eigen zeggen een goede reden voor: haar gezondheid.

„Ik wil geen contact! Ik heb een burn-out en ben voorlopig op vakantie”, zo laat ze weten (zo afbeelding). Voor de camera van Shownieuws liet kasteelheer Martien eerder al weten dat Caroline ’zichzelf gewoon weer helemaal moet herpakken’. „Misschien ook wel met professionele hulp.”