Nieuws/Entertainment
2373149
Entertainment

Maria Tailor had last van stalker: ’Hij komt binnenkort vrij’

De afgelopen tijd is voor Maria Tailor behoorlijk heftig geweest. Zo liep haar relatie met Jeroen van den Berg op de klippen en werd ze gestalkt. „Hij beeldde zich in dat ik hem stalkte en via graffiti boodschappen aan hem doorgaf.”

Maria vertelt aan Beau Monde dat ze eerst zelf niet wist dat er iemand achter haar aan zat, maar haar man wel. En die nam de nodige voorzorgsmaatregelen. „Bij een event in mijn winkel in Amsterdam, stond er ineens beveiliging op de stoep. Ik weet nog dat ik tegen Jeroen zei dat ik het een beetje overdreven vond. Maar toen bleek dus dat ik al ruim een jaar door iemand gevolgd werd.”

De mode-ontwerpster heeft de man in kwestie weleens gezien, maar toch viel haar niets raars aan hem op. „Als je hem ziet, is het gewoon een normale man die regelmatig naar de sportschool gaat. Maar hij is duidelijk niet helemaal oké.”

De man had het ook op haar kinderen, Amelie en Jean, voorzien. „Als ik op social media meldde dat ik in een restaurant zat, dan ging hij er snel naartoe. De stalker filmde me daar stiekem, maar ook in mijn buurtje. Volgde mijn wandelroutes, waar ik ook met de nanny en de kinderen loop. Doodeng. Dat postte hij op social media, met enge teksten eronder als ’Jouw kinderen zijn van boven, ik volg ze tot de dood.’”

De stalker werd veroordeeld tot dwangverpleging, maar komt binnenkort vrij. „Ik ben niet bang. Ik wil niet leven in angst. Maar natuurlijk tref ik wel voorzorgsmaatregelen.”