Nieuws/Entertainment
2375061
Entertainment

Chris Hemsworth en Chris Evans ontvolgen James Gunn

Chris Hemsworth

Chris Hemsworth

Hoewel de cast van Guardians of the Galaxy eerder deze week nog zijn steun uitsprak richting James Gunn, staat niet iedereen uit het Marvel-universum achter de ontslagen regisseur. Acteurs Chris Evans en Chris Hemsworth ontvolgden Gunn op Twitter, ontdekte Comic Book.

Chris Hemsworth

Chris Hemsworth

Chris Evans en Chris Hemsworth zijn te zien als respectievelijk Captain America en Thor in de Marvel-film Avengers: Infinity War, naast de cast van Guardians of the Galaxy. Gunn regisseerde deze film niet, in tegenstelling tot de Marvel-filmreeks rond Guardians of the Galaxy. Evans en Hemsworth werkten dus nooit direct met Gunn samen en lijken zich nu ook te distantiëren van de regisseur.

Een heel ander geluid dan hun Marvel-collega Chris Pratt namens de cast van Guardians of the Galaxy liet horen. „Hoewel ik niet achter de ongepaste grappen van James Gunn sta, is hij wel een goed mens. Wij staan volledig achter James Gunn. We waren geschokt dat hij vorige week plotseling werd ontslagen en hebben met opzet tien dagen gewacht met een reactie om alles op een rijtje te zetten.”

Gunn werd vorige week ontslagen door Disney voor de regie van het derde deel van de succesvolle Guardians of the Galaxy-reeks naar aanleiding van tien jaar oude tweets, waarin hij onder meer grappen maakte over pedoseksuelen en verkrachting. De oude grappen werden opgevist door een rechts-conservatieve website. De regisseur staat bekend als een criticus van de Amerikaanse president Donald Trump.