Nieuws/Entertainment
2375812
Entertainment

Steve Harvey presenteert weer Miss Universe

Steve Harvey

Steve Harvey

Ook dit jaar presenteert Steve Harvey de verkiezing van Miss Universe. Dat maakte de organisatie bekend. Het is de vierde keer dat de 61-jarige komiek dit mag doen.

Steve Harvey

Steve Harvey

Harvey praatte de schoonheidswedstrijd voor het eerst in 2015 aan elkaar. Bij zijn debuut maakte hij gelijk een enorme blunder. Hij riep de verkeerde vrouw uit tot winnaar. Miss Colombia kreeg bloemen en zelfs de kroon op haar hoofd geplaatst voordat Steve ingreep. Hij onderbrak de feestelijkheden met de mededeling: „Ik moet mijn excuses aanbieden. De tweede plaats is voor Colombia.” Miss Filipijnen werd vervolgens uitgeroepen tot Miss Universe.

Toch kreeg Harvey nog een kans van de organisatie en mocht hij de jaren daarop de verkiezing opnieuw presenteren. Toen maakte hij geen fouten meer en daar is ook niet veel ruimte voor. Het evenement wordt namelijk live uitgezonden. Dit jaar op 16 december vanuit de Thaise hoofdstad Bangkok.

Vorig jaar won de Zuid-Afrikaanse Demi-Leigh Nel-Peters de missverkiezing. Namens Nederland doet dit jaar de kersverse Miss Nederland Rahima Dirkse mee.