Nieuws/Entertainment
2376674
Entertainment

Koning Felipe als tweede over finishlijn

Koning Felipe maakt na twee wedstrijddagen bij de strijd om de Copa del Rey, de Koningscup zeilen nog steeds kans op de overwinning, al zal hij met zijn team er nog veel voor moeten doen om de leiding in het klassement over te nemen.

Op de Aifos finishte de koning in de vier tot nu gevaren races op een tweede, vierde, achtste en dinsdagmiddag op een tweede plek. Hij heeft door die achtste plek een achterstand op de goed presterende Duitse boten Niramo en Earlybird, maar aan het einde van de week kan het slechtste resultaat worden weggestreept. Felipe weet bovendien dat de wind in de baai van Palma ook ervaren schippers kan verrassen.

Felipe’s zus prinses Elena deed voor het eerst sinds 2007 weer mee aan de zeilwedstrijden. In de boot Titia, onder aanvoering van Alicia Freire, vaart ze in de zesmeterklasse ’klassiek’, en kwam ze dinsdag tweemaal als tweede over de finishlijn. Het beste schip was beide keren Bribón, de boot waarop koning Juan Carlos had willen varen. Zijn artsen ontraadden hem echter de deelname.