Nieuws/Entertainment
2378937
Entertainment

Koning Felipe komt niet dichterbij leiders

Koning Felipe heeft woensdag het gat met de leidende Duitse boot Niramo niet kunnen dichten. Integendeel. Schipper Sönker Meier Sawatzki is in de strijd om de Koningscup in de baai van Palma bij het eiland Mallorca verder uitgelopen op de koning en zijn team aan boord van de Aifos.

Bij de twee races van woensdag finishte Felipe op een zevende en een vierde plaats, terwijl Niramo als derde en tweede over de eindstreep ging en daardoor de voorsprong vergrootte. De zeilrace winnen vertaalt zich in een punt - twee punten voor een tweede plaats, zeven voor een zevende enzovoort - en wie het laagste totaal heeft, is aan het einde van de week winnaar van de ’Copa del Rey’.

De koning staat nog steeds derde met 28 punten, terwijl de Duitsers dankzij de goede finishes slechts dertien punten hebben. Earlybird van Hendrik Brandis, ook een in Duitsland geregistreerde boot, heeft achttien punten en staat tweede in de Swan-50 klasse.

Bij de zesmeterboten is het veld veel overzichtelijker. De vier tot nu toe gevaren races hadden steeds dezelfde winnaar: Bribón, het schip waarop koning Juan Carlos graag zeilt, en op de tweede plaats eindigde alle vier keer Titia, met aan boord prinses Elena. Die werd voorafgaand aan de wedstrijden bij de Koninklijke Zeilclub van Palma vergezeld door haar dochter Victoria, die ook op het eiland vakantie viert.