Nieuws/Entertainment
2378943
Entertainment

Ronald Molendijk betwist dj-rijkenlijst Forbes

Ronald Molendijk

Ronald Molendijk

Ronald Molendijk gelooft helemaal niets van de lijst van bestbetaalde dj’s die Forbes dinsdag heeft gepubliceerd. Volgens dj slaat het zakenblad de plank ’gigantisch’ mis door bepaalde zaken buiten beschouwing te laten.

Ronald Molendijk

Ronald Molendijk

Forbes publiceerde dinsdag de top vijftien grootverdieners achter de draaitafels. De Schot Calvin Harris staat daarin voor het zesde jaar op rij op de eerste plaats met een geschat inkomen van 48 miljoen dollar, gevolgd door het Amerikaanse duo The Chainsmokers (45,5 miljoen) en de Nederlander Tiësto (33 miljoen).

Ronald mist naar eigen zeggen een aantal hele grote dj’s, zoals de Nederlanders Armin van Buuren en Hardwell. „Armin van Buuren heeft bijvoorbeeld nog een zakenimperium, Armada. Daar zit een platenlabel en een boekingskantoor. Dat wordt dan schijnbaar niet meegenomen”, zei hij tegen RTL. Ook Hardwell heeft volgens hem een groot bedrijf waar veel geld in omgaat.

„Als je kijkt naar hoe groot bepaalde dj’s zijn op sociale media en hoe groot ze bijvoorbeeld zijn in de dj-lijst, die één keer per jaar uitkomt in Engeland, dan kan je zien dat het gewoon niet klopt”, aldus Molendijk, die ook gelooft dat de opbrengsten van de dj’s nog veel hoger liggen dan Forbes meldde.

Behalve Tiësto bevatte de dj-rijkenlijst nog twee Nederlanders: Martin Garrix op tien met 13 miljoen dollar en Afrojack op vijftien. Hij harkte volgens Forbes tien miljoen dollar binnen.