Nieuws/Entertainment
2381573
Entertainment

Nieuwe Baantjer-film in april in bioscopen

Waldemar Torenstra

Waldemar Torenstra

De nieuwe Baantjer-film is komend voorjaar in de Nederlandse bioscopen te zien. Distributeur Paradiso Films brengt het verhaal over de jonge jaren van inspecteur De Cock op 18 april uit in de Nederlandse bioscopen. De opnames vinden dit najaar plaats, hebben Paradiso en producent Millstreet Films donderdag bekendgemaakt.

Waldemar Torenstra

Waldemar Torenstra

Eerder werd al bekendgemaakt dat er een nieuwe film en serie komt over het beroemde alter ego van schrijver Appie Baantjer. De film, en de serie die daarop volgt, spelen zich af in de jaren tachtig. De jonge De Cock wordt gespeeld door Waldemar Torenstra, de rol van zijn partner is voor Tygo Gernandt. Zij moeten proberen een aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix zien te voorkomen.

De regie is in handen van Arne Toonen (Dik Trom, De Boskampi’s). Het idee voor de serie en film is afkomstig van Thijs Römer en Peter Römer, de kleinzoon en zoon van Piet Römer die De Cock in de succesvolle originele serie speelde.

Na de speelfilm volgt een nieuwe serie. De vorige serie liep twaalf seizoenen en werd wekelijks door miljoenen mensen bekeken. Baantjer won in 1997 de Gouden Televizier-Ring. De Cock werd een halve eeuw geleden verzonnen door de inmiddels overleden rechercheur en schrijver Appie Baantjer. Er verschenen zeventig boeken over De Cock waarvan in totaal meer dan 7 miljoen exemplaren werden verkocht.