Nieuws/Entertainment
2384858
Entertainment

Koning Felipe zakt in zeilklassement

Koning Felipe is donderdag bij de zeilwedstrijden om de Copa del Rey drie plaatsen gezakt op de ranglijst. Na acht races in de strijd om de Koningscup in de Swan-50-klasse staan Felipe en zijn team met 'Aifos' nu op de zesde plaats.

Het verschil met leider 'Niramo', dat donderdag met twee zesde plaatsen zijn slechtste dag van de week beleefde, is elf punten. De afstand tot de nummers drie, vier en vijf is maar klein en kan met een paar goede finishes nog worden overbrugd.

Felipe's zus prinses Elena kende een matige dag. Met Titia werd ze in de zesmeterklasse in de eerste race van de dag gediskwalificeerd. In de tweede heat ging het beter en finishte de klassieke zeilboot net als op de voorgaande dagen als tweede, achter de onoverwinnelijke Bribón, de boot waarop koning Juan Carlos had willen varen. Bribón is in alle vijf races tot nu toe als eerste geëindigd.

Markt

Volgens Javier Sanz, de president van de Club Náutico van Mallorco, levert de aanwezigheid van de koning en zijn familie de lokale economie wel tachtig miljoen euro op. Beelden van Felipe aan boord van Aifos gaan immers de hele wereld over. Sanz vindt het jammer dat koningin Letizia nog niet met haar dochters naar de zeilclub is gekomen. Het uitstapje woensdag naar de markt was volgens hem publicitair veel minder interessant.

Felipe nam zijn gezin, moeder koningin Sofia, tante prinses Irene en zus prinses Elena woensdagavond ook mee naar een concert van de Libanese violist Ara Malikian in Port Adriano. Het bezoek was niet aangekondigd, maar omdat er overal fotografen rondhangen, werd de koninklijke familie toch gefotografeerd.