Nieuws/Entertainment
2385959
Entertainment

Lady Gaga in rouw na overlijden ’Zombie Boy’

Lady Gaga

Lady Gaga

Tattoo-model Rick Genest heeft donderdag een einde gemaakt aan zijn leven. De Canadees werd bij het grote publiek bekend door zijn optreden in de clip van Lady Gaga’s Born This Way. De zangeres laat weten kapot te zijn van het nieuws.

Lady Gaga

Lady Gaga

„De zelfmoord van Robert Genest, Zombie Boy, is meer dan verschrikkelijk”, schreef Gaga in een tweet. We moeten harder werken om onze cultuur te veranderen, om psychische gezondheidszorg meer aandacht te geven en iets doen aan het feit dat we er niet over kunnen praten. Als je het moeilijk hebt, bel dan vandaag nog een vriend of familielid. We moeten elkaar redden.”

In een volgende tweet herhaalde ze die oproep, en vroeg mensen ook contact op te nemen met bekenden van wie ze weten dat ze met psychische problemen te maken hebben. Ook kondigde de zangeres aan dat ze dit najaar met haar Born This Way-foundation komt met een initiatief waarin ze onderzoekt hoe we goedheid en geestelijke gezondheid in onze dagelijkse gewoontes kunnen opnemen.

Robert Genest was volgens TMZ al jaren een bekende in de tattoo-wereld, waar hij de bijnaam Zombie Boy kreeg omdat hij zijn lichaam had getatoeëerd als zo’n ondode, toen hij in 2011 te zien was in Gaga’s clip. Dat leverde hem klussen op als model voor onder meer GQ en Vanity Fair. Hij is 32 jaar geworden.

Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de hulp- en preventielijn ’Zelfmoord? Praat erover’. Tel: 0900-0113 of www.113.nl