Nieuws/Entertainment
238925382
Entertainment

Piraten van Hiernaast eerste ’coronafilm’ met meer dan 200.000 bezoekers

Tygo Gernandt in De Piraten van Hiernaast.

Tygo Gernandt in De Piraten van Hiernaast.

De familiefilm De Piraten van Hiernaast van regisseur Pim van Hoeve is de grens van 200.000 bioscoopbezoekers gepasseerd. Dat heeft distributeur Dutch FilmWorks zaterdag gemeld. Het is daarmee de eerste Nederlandse film die dit gelukt is in coronatijd.

Tygo Gernandt in De Piraten van Hiernaast.

Tygo Gernandt in De Piraten van Hiernaast.

De verfilming van de boeken van Reggie Naus ging begin juli in première. In De Piraten van Hiernaast wordt het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum drinkende piratenfamilie Donderbus.

De hoofdrollen worden gespeeld door Tygo Gernandt, Egbert-Jan Weeber, Ilse Warringa en Anne-Marie Jung. De film is ook in de herfstvakantie nog steeds in het hele land te zien. Bioscoopexploitant Pathé liet eerder deze week weten gewoon open te blijven, ondanks de nieuwe coronarestricties van premier Mark Rutte.

Veel theaters hebben wel voor onbepaalde tijd hun deuren moeten sluiten, omdat spelen voor dertig bezoekers voor artiesten noch podia rendabel is. Het is onduidelijk wanneer theaters weer meer publiek mogen ontvangen.