Nieuws/Entertainment
2390203
Entertainment

Nederlanders gaan Hollywood-film maken

De Nederlandse filmmakers David-Jan Bronsgeest en Tim Koomen gaan in samenwerking met Paramount een Hollywoodfilm maken gebaseerd op hun eigen korte horrorfilm Meet Jimmy. De filmmaatschappij heeft de rechten gekocht en wil er een lange speelfilm van maken met opties voor eventuele vervolgen.

Verschillende filmmaatschappijen waren geïnteresseerd in het verhaal maar Paramount trok uiteindelijk aan het langste eind. „Echt crazy”, zo reageert Tim tegenover BuzzE. „Het is echt een droom die uitkomt.” Hij en David-Jan blijven betrokken bij het project. David-Jan gaat de film regisseren en Tim wordt met schrijvers Shawn en Michael Rasmussen verantwoordelijk voor het script. „Zij gaan me een beetje helpen want ik heb nog nooit een Hollywoodfilm geschreven.”

In Meet Jimmy staat een podcast over seriemoordenaars centraal. Die komen tot leven als ernaar geluisterd wordt. Meer details over de film kon Koomen nog niet geven.

Horrorideeën

Paramount was op zoek naar originele horrorideeën voor een vervolg op het succes van de blockbuster A Quiet Place. Die film leverde eerder dit jaar 300 miljoen dollar op. Inmiddels is daar al een sequel van onderweg.

David-Jan en Tim zijn sinds 2011 beste vrienden. Ze zaten op de Filmacademie en maakten ook samen hun afstudeerfilm. Daarna maakte het duo meerdere korte films.