Nieuws/Entertainment
2390223
Entertainment

Muzikaal afscheid voor koningin Margrethe

Driemaal was scheepsrecht voor de Deense koningin Margrethe die voor de derde achtereenvolgende vrijdag door de Koninklijke Lijfgarde en het 'Kongelige Livgardes Musikkorps' werd getrakteerd op een bijzondere, muzikale afwisseling van de wacht.

Margrethe, dit keer opnieuw vergezeld door haar zus prinses Benedikte, kwam er opnieuw de deur voor uit om het vrolijke maar strak georganiseerde spektakel op de voorplaats van haar zomererblijf Gråsten Slot gade te slaan.

Het was deze zomer tevens de laatste keer dat de miltairen voor de koningin marcheerden. Volgende week verruilt Margrethe het kasteeltje voor een andere vakantiebestemming, om uiteindelijk neer te strijken op het wijngoed van haar eerder dit jaar overleden echtgenoot prins Henrik. Daar heeft ze ook een ontmoeting met de pers, vooruitlopend op het staatsbezoek dat de Franse president Emmanuel Macron eind deze maand brengt aan Denemarken.

Tijdens de afwezigheid van de vorstin is kroonprins Frederik regent. Frederik komt zaterdag ook al in actie wanneer hij in Aarhus aanzit bij het diner voor de 2018 Wereld Zeilkampioenschappen die in Denemarken worden gehouden.