2390813
Entertainment

Emiel de Jong oefent ABBA-hits onder douche

De cast van de nieuwe musical Mamma Mia! kent behalve oudgedienden ook een aantal nieuwkomers. Emiel de Jong kreeg een van de mannelijke hoofdrollen, maar veel ervaring heeft hij niet in het musicalvak.

„Buiten dat ik in de eindmusical van groep 8 heb gespeeld, is dit helemaal nieuw voor mij”, grapt Emiel over zijn eerste musicalrol. De acteur, die eerder rolletjes had in televisieseries en onderdeel is van cabaretduo Schudden, liet daarom niets aan het toeval over en bereidde zich uitgebreid voor. „In de badkamer heb ik zeker al wel wat nummers van ABBA geoefend. En ik heb een speciale ABBA-afspeellijst gemaakt. Alleen maar ABBA, ABBA en nog eens ABBA. Dat staat nu eigenlijk constant op in de auto. Dan ken ik in ieder geval de melodie al.”

Maandag begonnen de repetities voor Mamma Mia!, de nieuwe musical uit de stal van producent Albert Verlinde. Het verhaal gaat over de de 21-jarige Sophie die op het punt staat in het huwelijksbootje te stappen met haar jeugdliefde Sky. Maar eerst wil ze weten wie haar vader is en nodigt ze de drie ex-minnaars van haar moeder Donna uit op het Griekse eiland waar ze wonen.

Avonturier

Emiel kruipt in de rol van een van de mogelijke vaders van Sophie, Bart. „Hij is een echte avonturier. Een man met veel bravoure maar die uiteindelijk een klein hartje blijkt te hebben. Een personage dat eigenlijk best dicht bij mij ligt.”

De musical Mamma Mia! was al twee keer eerder te zien in Nederland. Tussen 2003 en 2006 werd het al meer dan achthonderd keer opgevoerd in het Beatrix Theater. In 2009 volgde er een eerste reprise. De nieuwste versie van de musical, met in de hoofdrollen Antje Monteiro (Donna) en Jolijn Henneman (Sophie) is vanaf 6 september in de theaters te bekijken.