Nieuws/Entertainment
2391699
Entertainment

Vader Juan Carlos had Copa del Rey weer kunnen winnen

Felipe eindigt op zesde plek in Koningscup

Koning Felipe

Koning Felipe

Koning Felipe is er niet in geslaagd de Koningscup op zijn naam te schrijven. Aan boord van zijn zeilboot Aifos ging de Spanjaard zaterdag bij Mallorca het water op, in de wetenschap dat de achterstand in het klassement van de Swan 50-klasse op het leidende Duitse duo te groot was om nog een gooi te doen naar de eindoverwinning.

Koning Felipe

Koning Felipe

Uiteindelijk kwam Felipe met zijn team in de laatste race als vijfde over de finish, waardoor Aifos - Sofia achterstevoren geschreven - bleef steken op de zesde plaats in de eindrangschikking. De Duitser Hendrik Brandis veroverde in Earlybird de Koningscup.

Felipe is er nog nooit in geslaagd de begeerde Copa del Rey te winnen, al was hij er een aantal keren dichtbij. Vader koning Juan Carlos won de zeilbeker al vijf keer met zijn boot Bribón. Juan Carlos zou dit jaar een zesde titel aan zijn palmares hebben kunnen toevoegen: Bribón was al voor het ingaan van de slotdag zeker van winst in de ’klassieke’ zesmeterklasse, waarin alle races werden gewonnen. Juan Carlos moest vorige week echter afzeggen vanwege een polsblessure.

Felipes zus prinses Elena koos niet alle dagen het ruime sop van de baai van Palma, maar zaterdag was ze aan boord van Titia in dezelfde klasse waarin haar vader had zullen uitkomen. Titia werd ook dit keer weer tweede achter Bribón.

Koning Felipe deelt zaterdagavond zelf de prijzen uit van het zeilevement dat voor het eiland Mallorca een belangrijke aandachtstrekker is, mede vanwege de deelname van de koninklijke familie. Tussen het zeilen door had Felipe ook een aantal meer officiële verplichtingen, zoals vrijdagavond een ontvangst in het Almudaina paleis. Daarbij waren ook de koninginnen Sofia en Letizia aanwezig.