Nieuws/Entertainment
2392645
Entertainment

Excuses Lady Gaga na tweet over dood Zombie Boy

Lady Gaga

Lady Gaga

Lady Gaga heeft haar excuses aangeboden voor haar tweet over het overlijden van tattoo-model Rick Genest afgelopen donderdag. De zangeres zei dat ’Zombie Boy’ zelfmoord had gepleegd, maar dat is (nog) niet bevestigd.

Lady Gaga

Lady Gaga

„Uit respect voor Ricks familie, Rick en zijn nalatenschap bied ik mijn excuses aan als ik te voorbarig was, aangezien er geen getuigen of bewijs zijn die welke conclusie dan ook over zijn doodsoorzaak ondersteunen. Het was absoluut niet mijn bedoeling om onjuiste conclusies te trekken. Mijn oprechte condoleances voor zijn familie en vrienden”, twittert Gaga.

Lady Gaga heeft de tweets verwijderd waarin ze zei kapot te zijn van Ricks zelfmoord. In de tweets riep ze ook op om psychische gezondheidszorg meer aandacht te geven. De Born This Way-zangeres legt dit uit: „De kunst die wij hebben gemaakt, was heilig voor mij en ik was emotioneel. Hij was een ongelooflijke artiest en zijn kunst en zijn hart zullen voortleven. Rust in vrede, jij prachtige ziel.”

Genest werd bij het grote publiek bekend door zijn optreden in de clip van Lady Gaga’s Born This Way. De Canadees was al jaren een bekende in de tattoo-wereld, waar hij de bijnaam Zombie Boy kreeg omdat hij zijn lichaam had getatoeëerd als een ondode. Het optreden in 2011 in Gaga’s clip leverde hem klussen op als model voor onder meer GQ en Vanity Fair. Hij is 32 jaar geworden.