Nieuws/Entertainment
2392744
Entertainment

Prins Charles beslist in verhit getouwtrek

Prins Charles

Prins Charles

De Queen brengt sinds jaar en dag de zomer door in het Schotse Balmoral, waar ze tot begin oktober verblijft. Ook prins Charles heeft zijn vaste vakantieadressen; hij verblijft in het kasteel van Mey in Caithness, aan de Schotse noordkust.

Prins Charles

Prins Charles

Dat is het voormalige zomerhuis van zijn in 2002 overleden grootmoeder koningin-moeder Elizabeth. Charles verblijft er meestal zo’n tien dagen in de zomer en neemt dan ook deel aan de traditionele Highland & Cultural Games die op de John O’Groats Showground worden gehouden. Ook dat heeft hij van zijn oma overgenomen.

Zij kocht Castle of Mey in 1952, kort na het overlijden van haar man koning George VI. De koningin-moeder werd beschermvrouw van het evenement en was ook op hoge leeftijd nog toeschouwer.

Charles, naar Schots gebruik netjes gekleed in kilt, was zaterdag gevraagd om als chieftain van de Highland Games scheidsrechter te zijn bij tug of war, het touwtrekken, dat honderd jaar geleden nog een Olympische sport was. Touwtrekken staat vast op het programma van de Highland Games, naast onder meer boomstam werpen, maar ook dansen en muziek maken horen er bij. En een slok whisky, zoals Charles op de eretribune demonstreerde.

Prins Charles was ook eerdere jaren al scheidsrechter bij het touwtrekken

Prins Charles was ook eerdere jaren al scheidsrechter bij het touwtrekken