Nieuws/Entertainment
2393010
Entertainment

Ook Kurt Russell verdedigt James Gunn

Kurt Russell

Kurt Russell

Kurt Russell heeft zich bij de rij sterren aangesloten die het opnemen voor de ontslagen Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn. De 67-jarige acteur vindt dat Hollywood is doorgeslagen in het rekening houden met iedereens gevoelens.

Kurt Russell

Kurt Russell

Kurt, die te zien was in het tweede deel van Guardians of the Galaxy, noemt het ontslag van Gunn treurig. Tegelijkertijd begrijpt hij de beslissing van Disney om dit te doen in het huidige klimaat. „Maar ik denk wel dat we een beetje te gevoelig worden bij misschien wel de verkeerde mensen”, zegt Russell tegen Variety.

„Je moet begrijpen dat je, wanneer je een komiek of schrijver bent, altijd de grenzen opzoekt in je zoektocht naar iets waar de wereld van houdt, wat in dit geval Guardians of the Galaxy is”, gaat de vriend van Goldie Hawn verder. „Hij heeft een prachtig hart en een prachtige creatieve geest. Ik hoop dat hij wordt vergeven.”

Gunn werd vorige week ontslagen door Disney voor de regie van het derde deel van de succesvolle Guardians of the Galaxy-reeks naar aanleiding van tien jaar oude tweets, waarin hij onder meer grappen maakte over pedoseksuelen en verkrachting. De oude grappen werden opgevist door een rechts-conservatieve website. De regisseur staat tegenwoordig bekend als een criticus van de Amerikaanse president Donald Trump.

Gunn maakte zijn excuses en de Guardians of the Galaxy-cast en een aantal andere sterren als Selma Blair schaarden zich achter de regisseur. Zo vraagt de cast van de Marvel-films in een open brief aan Disney om het ontslag terug te draaien. Ook is er een online petitie opgezet met dit doel.