Nieuws/Entertainment
2395493
Entertainment

Charlotte Rae (92) is overleden

Charlotte Rae

Charlotte Rae

Charlotte Rae, die vooral bekend is van haar rollen in Diff'rent Strokes en The Facts of Life is zondag op 92-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar woordvoerder bekend gemaakt.

Charlotte Rae

Charlotte Rae

In april 2017 werd bekend dat de actrice botkanker heeft. Ze liet toen al weten dat ze nog niet zeker wist of ze zich zou laten behandelen. Ze zei toen: „Zeven jaar geleden kreeg ik alvleesklierkanker. Het is een wonder dat ze het hebben gevonden, want normaal zijn ze er te laat bij. Mijn moeder, zus en oom zijn eraan overleden. Na zes maanden chemo was ik kankervrij. Mijn haar was uitgevallen, maar ik had hele mooie pruiken. Niemand had het door.”

„Nu ik 91 ben en opnieuw kanker heb, moet ik goed bedenken wat ik wil. Ik heb geen pijn en ik voel me zelfs goed. Ik moet dus goed nadenken of ik kies voor behandeling of gewoon nog het beste uit mijn leven wil halen. Ik houd van het leven en heb ook een fantastisch leven geleefd. Ik denk dan ook dat ik dus voor een mooi leven kies. Ik ben dankbaar voor alle mooie jaren die ik al heb gehad.”

Zondag overleed Charlotte op 92-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker.