Nieuws/Entertainment
2396867
Entertainment

Eva Jinek onderuitgehaald om zwangerschap

Eva Jinek

Eva Jinek

Een week eerder dan gepland ging Eva Jinek met zwangerschapsverlof, maar als het aan een columnist van De Limburger had gelegen, was ze helemaal nooit zwanger op tv te zien geweest. „Het zag er de laatste dagen niet meer uit”, schrijft Ruud Maas in zijn column. En dat had hij beter niet kunnen zeggen.

Eva Jinek

Eva Jinek

„Ze zat onderuitgezakt in een stoel, met haar opgezette benen uitgestrekt alsof ze op camping De Zwetende Otter zit”, schrijft hij. „Haar zwangerschap leidt af van het talent dat zij heeft.” Zijn lezers waren op zijn zachtst gezegd niet te spreken over zijn harde oordeel. Op sociale media lijkt een bom te zijn gebarsten sinds Maas zijn mening heeft verkondigd.

„Gadverdamme. Hoe kan je dit over een hoogzwangere vrouw schrijven die tot het laatst keihard doorwerkt. Sorry hoor dat we er minder elegant uitzien als we kinderen voor de mensheid produceren, iets wat jullie niet kunnen”, reageert opiniemaker Anne Fleur Dekker.

„Ik betreur dat ik ooit zwanger bij de uitgever van De Limburger een workshop heb gegeven. Met zulke columns heb je als zwangere geen vijand meer nodig”, schrijft journaliste Nikki Sterkenburg. „Wat wil men dan? Dat je gewoon nooit meer buitenkomt ofzo?”, schrijft ze in een volgende tweet. „De ultieme zure column van vandaag komt van De Limburger die Eva Jinek nog even een trap nageeft. Defuq”, reageert journalist Rutger de Quay. „Bizarre column over Eva Jinek. Had ze zich dan 9 maanden moeten opsluiten?”, vraagt journaliste Suzanne Huibers.

Over vervanger Nadia Moussaid is Maas wel erg positief. „Deze presentatrice, eindelijk een fris gezicht op tv, verdient een dikke pluim. Al vanaf uitzending één vanuit de studio van Jinek spat ze van de tv af. De invalster is stijlvol, ze straalt rust uit en als je al eventjes de ogen dichtdoet, is het alsof je Sacha de Boer hoort praten. Zenuwen zie je bij Nadia niet, ze lijkt de show al lang van haver tot gort te kennen.”