Nieuws/Entertainment
2398882
Entertainment

Deelnemers We zijn er bijna! hebben vetorecht

De ouderen die het team van We zijn er bijna! mee op sleeptouw nemen tijdens hun vakantie bepalen welke beelden wel of niet worden uitgezonden. „De mensen hebben altijd een vetorecht”, zei presentatrice Martine van Os maandag in de talkshow M.

„Vergeet niet dat we uiteindelijk altijd vragen: je hebt nu dit gezegd, dat gaan we dan uitzenden, wil je dat of wil je dat niet?” Ook later mogen de reizende ouderen, die Omroep MAX al jaren een kijkcijferkanon bezorgen, terugkomen op een gesprek met Martine. „Ook als iemand zegt: ik heb gisteren iets gezegd tegen jou en ik voel me daar niet fijn bij en wil dat niet op televisie, dan doen we dat echt niet.”

Ook Martine en bedenkster en regisseur Claudine Everaert hadden niet verwacht dat We zijn er bijna! zo’n succes zou worden. Het programma, waarvan momenteel het achtste seizoen wordt uitgezonden, trekt wekelijks zo’n anderhalf miljoen kijkers. „Dat heeft ons van jaar één af aan verbaasd”, zei Martine. „In het begin dachten we: wat moet dit voor programma worden?”