Nieuws/Entertainment
2403142
Entertainment

Mark Hamill: vervang ster Trump met Carrie Fischer

Mark Hamill heeft een oplossing bedacht om de problemen met de Walk of Fame-ster van Donald Trump op te lossen. De Star Wars-ster oppert het idee om de ster van ’The Donald’ te vervangen met een tegel voor de inmiddels overleden Carrie Fischer.

„Waarom vervangen we zijn ster niet voor die van iemand die het daadwerkelijk verdient? Zoals Carrie Fischer”, stelt Hamill voor op Twitter. De in december 2016 overleden Fischer speelde in meerdere Star Wars-films met Hamill, die al wel een ster heeft. Ook collega Harrison Ford is al vereeuwigd op de Walk of Fame.

De kans is echter niet groot dat de ster van Trump daadwerkelijk vervangen wordt. De Amerikaanse Kamer van Koophandel liet eerder al weten dat sterren nooit verwijderd worden omdat ze voor altijd onderdeel zijn van de historie van de Walk of Fame in Los Angeles.

De gemeenteraad in West Hollywood liet dinsdag weten dat ze graag zien dat de ster van Donald Trump wordt verwijderd. De raad kwam tot deze motie vanwege de „zorgwekkende wijze” waarop Trump met vrouwen omgaat. Daarnaast komt het regelmatig voor dat Trumps tegel toegetakeld wordt door vandalen. Eind juli nog sloeg een man met een pikhouweel in op de ster.