Nieuws/Entertainment
2406425
Entertainment

Hazes en Jinek tussen Televizier-genomineerden

André Hazes

André Hazes

De laatste vijf genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring 2018 zijn bekend. André Hazes: Ik haal alles uit het leven, De slimste mens, De wereld rond met 80-jarigen, Jinek en Vamos met de familie Pos zijn de winnaars van de vierde kwalificatieronde, zo heeft Televizier bekendgemaakt.

André Hazes

André Hazes

Op de longlist staan nu twintig titels. Deze lijst wordt nog aangevuld door Televizier. Het blad deelt vijf wildcards uit aan programma’s die de kwalificatierondes net niet doorstonden maar die naar mening van de redactie eigenlijk wel een nominatie verdienen.

De lijst bestaat uit vijf RTL-titels en drie van SBS. De rest is afkomstig van de publieke omroep, waaronder drie van BNNVARA en vier van AVROTROS en KRO-NCRV. Onder meer kijkcijfersuccessen als De luizenmoeder, Het geheime dagboek van Hendrik Groen en Penoza hebben de longlist gehaald.

Vanaf 21 augustus kan het publiek stemmen op de geselecteerde programma’s. Vervolgens wordt er een shortlist van drie kanshebbers gemaakt. De Ring wordt op 11 oktober tijdens een gala in AFAS Live uitgereikt.