Nieuws/Entertainment
2409708
Entertainment

Ollolai populair bij Nederlandse toeristen

De vijf koppels die deelnemen aan het programma.

De vijf koppels die deelnemen aan het programma.

Het Italiaanse dorpje Ollolai wordt overspoeld door Nederlandse toeristen die er een kijkje willen nemen naar aanleiding van het RTL4-programma Het Italiaanse dorp: Ollolai, waarin vijf Nederlandse koppels worden gevolgd terwijl ze hun huis van 1 euro opknappen.

De vijf koppels die deelnemen aan het programma.

De vijf koppels die deelnemen aan het programma.

In het Sardijnse Ollolai kunnen bezoekers sinds kort een reality tour maken langs de 1 eurohuisjes. Burgemeester Efisio Arbau, initiatiefnemer van de actie om zijn vervallen dorp nieuw leven in te blazen, wordt door toeristen herkend op straat. „Ik snap hier nog steeds helemaal niets van. Het is onwerkelijk om op straat te worden aangeklampt, omdat mensen met je op de foto willen. Ik ben dan wel politicus, maar ook vrij verlegen”, vertelt hij aan het AD. „Ik wilde het leven van de inwoners van Ollolai verbeteren. Dat lijkt me gelukt. Het is hier nog nooit zo druk geweest. De economie heeft een behoorlijke oppepper gekregen.”

Volgens inwoner Mario komen er zeker dertig toeristen per dag: „Normaal krijgen we dat aantal in een jaar.” Cafébaas Massimo heeft zelfs speciaal voor de Nederlanders mayonaise aangeschaft en heeft naar eigen zeggen nog nooit zo hard gewerkt. „Vorige week kreeg ik van een van mijn stamgasten – met een knipoog – het verwijt dat van de dertig mensen die aan de bar stonden, er slechts zes Italiaans waren.”

Het Italiaanse dorp: Ollolai wordt dagelijks om 21.30 uur uitgezonden op RTL4.