Nieuws/Entertainment
2410285
Entertainment

Zanger moet op zoek naar verblijfplaats

Mick Harren weer op vrije voeten

UPDATE - Zanger Mick Harren (51) mag onder bepaalde voorwaarden het proces buiten de cel afwachten rondom de zaak waarbij hij verdacht wordt van bedreiging en de overtreding van de Wet wapens en munitie. Maar hij mag dat niet thuís doen.

Bronnen rond de rechtbank vertelden Privé woensdagochtend dat Mick zich totdat het proces plaatsvindt dagelijks zou moeten melden en zich niet zou mogen begeven in zijn woonplaats Purmerend. Dit laatste bevestigt de rechtbank Noord-Holland donderdagmiddag aan Privé. En ja, stellen ze, dat betekent dat hij op zoek moet naar een andere verblijfplaats, totdat het proces plaatsvindt. Wanneer dat is en hoe lang deze situatie dus kan duren, kan de rechtbank niet aangeven.

Mick heeft bovendien een contactverbod gekregen; hij mag geen contact met de slachtoffers opnemen. Er gelden volgens de woordvoerder van de rechtbank ’nog een aantal voorwaarden’, maar welke dat zijn, wil ze niet noemen.

Mick werd eind juli opgepakt in een horecagelegenheid op de Koemarkt in Purmerend, nadat hij zijn voormalige stiefzoon bedreigde met een vuurwapen. Volgens zijn zoon Bowy ging het slechts om een speelgoedpistool.

De advocaat van Harren laat donderdag weten niet inhoudelijk te willen reageren.