Nieuws/Entertainment
2411185
Entertainment

Disney verder met Guardians-script James Gunn

Disney mag Guardians Of The Galaxy-regisseur James Gunn dan wel hebben ontslagen, de komende film uit de franchise wordt wel gebaseerd op zijn script. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Het magazine schrijft ook dat Gunn ondanks zijn ontslag door meerdere studio's en producenten is gevraagd met hen in zee te gaan. Voor het artikel sprak het vakblad met twaalf hooggeplaatste filminsiders, die allemaal anoniem blijven omdat de regisseur officieel niet met andere partijen mag praten voordat zijn ontslag bij Disney is afgerond.

Gunn heeft veel steun uit Hollywood gekregen sinds hij de laan uit werd gestuurd wegens tweets die hij tussen 2008 en 2011 stuurde. Onder meer de cast van de Guardians Of The Galaxy-films liet weten geen begrip te hebben voor de beslissing van de studio. Acteur David Bautista verklaarde eerder deze week nog dat hij uit de franchise stapt als het script van Gunn niet wordt gebruikt voor het derde deel van de serie.

Gun schreef en regisseerde ook de eerste twee Guardians-films. Die leverde Disney 773 en 863 miljoen dollar op. Volgens insiders die met The Hollywood Reporter spraken, zal de studio hem tussen de 7 en 10 miljoen dollar moeten betalen.