Nieuws/Entertainment

Christina Curry openhartig over eetstoornis: ’Ik voelde me verloren’

Hollandse Hoogte / Anneke Janssen

Christina Curry vertelt op Instagram openhartig over de eetstoornis die ze ontwikkelde toen haar ouders gingen scheiden. Ook deelt ze een foto waarop duidelijk te zien is dat ze erg mager is.

Hollandse Hoogte / Anneke Janssen

„Dit ben ik precies tien jaar geleden”, begint Christina haar verhaal. „Mijn ouders waren net gescheiden, ik voelde me verloren, bang en ongelukkig. De eetstoornis werd een mechanisme om met de dingen om te gaan waar ik geen controle over had.”

Het feit dat haar ouders bekend waren heeft hielpt niet mee, zo schrijft ze. „In Nederland ben ik bijna in de media grootgebracht. Elke rare fase uit mijn pubertijd is terug te vinden op Google. Maar dit? Deze fase was toen ik alleen woonde op andere plekken in de wereld, een geheime fase die bijna niemand van me gezien heeft.”

Christina vertelt dat ze de foto met haar volgers wilde delen, omdat ze duidelijk wil maken dat de meeste foto’s die mensen op Instagram plaatsen niet het echte leven laten zien. Ook wil ze mensen die ook met een eetstoornis kampen, laten weten dat ze niet alleen zijn. Inmiddels gaat het veel beter met de dochter van Adam Curry en Patricia Paay. „Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest als nu. Ik ben de afgelopen tien jaar weer verliefd geworden op het leven.”

Haar ouders neemt ze niets kwalijk. „Ik hou van mijn familie, waar ze ook zijn, wat ze doen en met wie ze zijn.” Christina hoopt dat ze een voorbeeld kan zijn voor mensen die zich nu net zo voelen als dat zij zich tien jaar geleden voelde. „Als een wrak zoals ik mijn leven weer op orde kan krijgen, dan kun jij dat zeker weten ook.”

Bekijk meer van