Nieuws/Entertainment
2414215
Entertainment

Ant McPartlin voorlopig niet op Britse tv

De comeback van Anthony ’Ant’ McPartlin laat voorlopig nog op zich wachten. De populaire Britse presentator heeft besloten tot 2019 niet te werken. Dat maakte McPartlins werkgever ITV donderdag bekend.

„Mijn herstel verloopt voorspoedig”, liet Ant weten. „Om dat zo te houden heb ik, in overleg met ITV en Dec, besloten de rest van het jaar vrijaf te nemen.” De 42-jarige presentator veroorzaakte in maart een auto-ongeluk, al snel bleek dat hij onder invloed achter het stuur zat. Ant meldde zich bij een afkickkliniek en liet de populaire zaterdagavondshow Saturday Night Takeaway over aan zijn co-host Declan ’Dec’ Donnelly.

Ants besluit heeft gevolgen voor Saturday Night Takeaway, dat niet voor februari 2020 terugkeert op de Britse televisie. Ook I’m A Celebrity... Get Me Out Of Here!, dat in november of december weer te zien is, krijgt een ander gezicht. Dec presenteert het programma alleen, of met een andere co-host. „Natuurlijk vind ik het jammer mijn beste vriend te moeten missen, maar ik ben trots op zijn vooruitgang en sta volledig achter zijn besluit.”

Op zijn beurt bedankte Ant zijn maatje Dec en ITV voor „hun voortdurende steun.” „Ik kijk ernaar uit volgend jaar weer aan het werk te gaan.”