Nieuws/Entertainment
2414492
Entertainment

'Eryn Jean Norvill bevestigt aanranding door Geoffrey Rush'

De actrice die in 2015 werd aangerand door Geoffrey Rush is inderdaad Eryn Jean Norvill. Haar naam zong al enige tijd rond, in donderdag ingediende rechtbankdocumenten bevestigt Norvill dat zij door Rush is betast tijdens repetities van het theaterstuk King Lear in Sydney.

Het verhaal over ongepast gedrag van Rush kwam eind vorig jaar, in de slipstream van #MeToo, naar buiten. Norvills naam werd niet genoemd, The Daily Telegraph omschreef enkel wat er gebeurd was. Rush zou de borst van een tegenspeelster hebben aangeraakt, ook stak hij zijn hand onder haar shirt om haar rug te aaien. De Oscarwinnaar ontkende het verhaal en klaagde de krant aan.

De zaak dient in oktober, maar The Daily Telegraph is volop bezig met de voorbereiding. Met de verklaring van Norvill kan de krant aantonen dat het artikel klopt.

De 67-jarige Geoffrey Rush zou in de maanden na de publicatie het artikel behoorlijk van slag zijn geweest. In april berichtte ABC dat de acteur zijn huis niet meer uitkomt, nauwelijks eet en medicijnen slikt tegen angstklachten.