Nieuws/Entertainment
2414510
Entertainment

Macaulay Culkin wees The Big Bang Theory drie keer af

Macaulay Culkin had een internationaal succesvolle televisieacteur kunnen worden. De Home Alone-acteur werd meermaals benaderd voor een rol in de hitserie The Big Bang Theory, maar bedankte - tot drie keer toe - vriendelijk.

„Ze hebben achter me aan gezeten voor The Big Bang Theory”, vertelde Macaulay, die na het succes van de Home Alone-films aan lager wal raakte, in de Joe Rogan Experience podcast. „En ik heb nee gezegd. De pitch was: twee astrofysici-nerds wonen samen met een mooie meid. En ik dacht: nee, bedankt. Ze vroegen me nog eens en toen dacht ik: nee, nee, nee. Ik voel me vereerd, maar nee.”

Toen de makers een derde keer bij Macaulay aanklopten, drong zelfs Culkins manager aan om de rol te accepteren, maar toch bedankte de inmiddels 37-jarige acteur. „Ik zou honderden miljoenen hebben als ik destijds ja had gezegd”, weet Macaulay maar al te goed. The Big Bang Theory, met in de hoofdrollen Johnny Galecki, Jim Parsons en Kaley Cuoco, was in 2007 voor het eerst op televisie. De sitcom is elf seizoenen verder, de hoofdrolspelers krijgen inmiddels 1 miljoen dollar per aflevering.

Ondanks het niet misselijke salaris heeft Macaulay geen spijt van zijn afwijzing. „Ik zou ook met mijn kop tegen de muur blijven knallen.”