Nieuws/Entertainment
2419976
Entertainment

’Val RTL Late Night was les in nederigheid’

Humberto Tan

Humberto Tan

Humberto Tan kijkt nog altijd met moeite terug op zijn laatste periode bij RTL Late Night. De kijkcijfers daalden steeds en uiteindelijk moest hij plaatsmaken. „Dit is de slechtste periode in mijn 25-jarige televisiecarrière.”

Humberto Tan

Humberto Tan

„Er is veel prestigeverlies, veel pijn. Een les in nederigheid. Het gevoel dat ik anders gedaan had kunnen hebben - dat knaagt,”, zegt de presentator zaterdag in NRC Handelsblad, die vindt dat hij zelf verantwoordelijk was als presentator. „En niet alleen als de prijzen binnenkomen. De ochtend dat ik het moest vertellen aan het team vond ik extreem zwaar. Je moet tegen mensen zeggen dat ze misschien hun werk kwijt zijn. Ik heb mijn verontschuldigingen aangeboden.”

Een mix van omstandigheden deed hem uiteindelijk de das om, denkt Humberto. „Concurrentie van internet, ontwikkeling bij Jinek en Pauw, verzadiging van het programma, reuring in mijn privéleven.” Maar kijkers hebben altijd gelijk, aldus Humberto. „Ze bepalen je toekomst. Filosofisch discussiëren over wat goed is of slecht, daar heb je weinig aan.”