Nieuws/Entertainment
2420180
Entertainment

Velsen Vallei weer omgetoverd tot Dance Valley

In de Velsen Vallei in Spaarnwoude is zojuist Dance Valley van start gegaan. Doordat Extrema Outdoor dit jaar werd gecanceld en Mysteryland een aantal jaar niet heeft plaatsgevonden, mag het festival zich officieel het langstlopende festival van Nederland noemen.

In de loop der jaren is de koers een aantal keer flink gewijzigd en ook dit jaar moest het weer helemaal anders van organisator UDC uit Purmerend. Behalve een nieuw logo is de grootste verandering het verplaatsen van het Crazyland podium van binnen naar buiten. Een gewaagde zet aangezien Crazyland bekend staat als een pikant feestje, waar mensen het liefst zo weinig mogelijk kleding dragen. Een flinke bui kan de sfeer daar goed verpesten.

Muzikaal is Dance Valley tegenwoordig een mainstream festival aangevuld met wat hardere stijlen en urban. Voor undergoundstromingen als tech-house, techno of electro is geen plaats meer. Op het hoofdpodium vertaalt dit zich in optredens van onder meer Steve Aioki, Quintino, Fedde le Grand en Showtek. Allemaal artiesten die bekend staan om stevige EDM. Opvallend is de boeking van dj Chuckie. Hij mag vanavond het podium van Crazyland afsluiten. Met zijn sound, die zich het best laat omschrijven als één derde rauwe house en tweederde urban, is hij daar een vreemde eend in de bijt. Artiesten als Soulvation, Mike S en Dannic staan bekend om hun gelikte house deuntjes.

Sterk is boeking van Axtone. In dit geval gaat het niet om een artiest, maar om een platenlabel. Axtone is het label van de Zweedse dancepop halfgod Axwell die het label in 2005 startte om zijn eigen platen uit te kunnen brengen. Sindsdien heeft hij een flinke lijst artiesten getekend waarvan een flinke selectie nu een plekje heeft bij het Axtone podium op Dance Valley. Grote afwezige is Axwell zelf. Gisteren stond de Zweed in Duitsland en zijn eigen website geeft voor vandaag geen optreden aan, toch staat hij niet op de planning van Dance Valley 2018.

Dancevaley is vanavond om 23:00 uur afgelopen. De Telegraaf is de hele dag aanwezig en doet verslag.