Nieuws/Entertainment
2420205
Entertainment

Albert Verlinde verheugd met Mamma Mia!-gekte

Albert Verlinde

Albert Verlinde

Albert Verlinde is maar wat blij met de almaar stijgende populariteit van Mamma Mia!. Zijn nieuwste musical valt bijzonder goed samen met de onlangs uitgebrachte tweede Mamma Mia!-film, de aangekondigde nieuwe muziek van ABBA en een ABBA-coveralbum van Cher dat in de maak is.

Albert Verlinde

Albert Verlinde

„Het lijkt wel alsof ik dit allemaal opgezet heb. Alsof ik Björn even gebeld heb”, zei Verlinde in het bijzijn van de cast bij de start van de repetities vorige week. „Het is heel bijzonder dat Mamma Mia! nu zo leeft. Het is echt een hype, iedereen heeft het erover. De oudere generatie, maar ook jongeren komen met het verhaal in aanraking doordat er laatst een nieuwe film uitgekomen is. Daar ben ik heel blij mee.”

De musical, met 22 hits van de legendarische Zweedse groep Abba, is na acht jaar weer te zien in Nederland. Aan de vertaling is niets veranderd, die is volgens Verlinde nog ’fris en fruitig’. Wel wordt het een grotere show dan de twee voorgaande. „In de orkestbak zit een enorm orkest en we gebruiken hetzelfde decor als op West End. Het is echt een krap schema voor zo’n grote show.” De musical Mamma Mia! is vanaf 6 september te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.